woensdag 11 november 2015

Recept: Apenkoppen


Ingrediënten:

Deeg

1 tl bakpoeder
320 g bloem
1 el cacaopoeder
100 g boter
175 g rietsuiker
1  ei
65 ml melk

Gekleurde marsepein

200 g marsepein
1 mespuntje kaneelpoeder

Fondant

100 g poedersuiker
1 scheutje water
50 g pure chocolade

Extra nodig

plasticfolie
bakpapier
bakplaat
deegroller
mal van een apenkop

stekers van ca 1 en 4 cm

Bereidingswijze:

Deeg
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje het cacaopoeder, boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter. Snijd met behulp van de mal de apenkoppen uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.

Gekleurde marsepein
Voor bruine marsepein kneed je een beetje kaneelpoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.

Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare pasta. Smelt de chocolade. Vouw twee cornetjes van het bakpapier en vul deze met de fondant en de gesmolten chocolade.


Rol de marsepein uit en snijd van de marsepein een kopje, snoet en oren. Zet dit met fondant vast op de koekjes. Spuit ogen met de fondant en de chocolade en laat dit uitharden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten