Ingrediënten:
Deeg
1 tl bakpoeder
320 g bloem
1 el cacaopoeder
100 g boter
175 g rietsuiker
1 ei
65 ml melk
Gekleurde marsepein
200 g marsepein
1 mespuntje kaneelpoeder
Fondant
100 g poedersuiker
1 scheutje water
50 g pure chocolade
Extra nodig
plasticfolie
bakpapier
bakplaat
deegroller
mal van een apenkop
stekers van ca 1 en 4 cm
Bereidingswijze:
Deeg
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje het cacaopoeder, boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter. Snijd met behulp van de mal de apenkoppen uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.
Gekleurde marsepein
Voor bruine marsepein kneed je een beetje kaneelpoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.
Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare pasta. Smelt de chocolade. Vouw twee cornetjes van het bakpapier en vul deze met de fondant en de gesmolten chocolade.
Rol de marsepein uit en snijd van de marsepein een kopje, snoet en oren. Zet dit met fondant vast op de koekjes. Spuit ogen met de fondant en de chocolade en laat dit uitharden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten